(Echt)scheidingsbemiddeling

Uit elkaar

Getrouwd of niet; uit elkaar gaan is een ingrijpend en emotioneel proces. Voor de partners, voor de kinderen en voor anderen rondom het gezin.Verdeling en financiën

Tegelijkertijd moeten er veel zaken geregeld worden; het ouderschap na scheiding, het verdelen van alles wat je samen hebt opgebouwd zoals bijvoorbeeld het huis, de inboedel, de auto, het (spaar)geld, pensioenen en het maken van afspraken over de financien. 

Die combinatie maakt het vaak lastig om er samen uit te komen.

Daarnaast hangt alles met elkaar samen en is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien.


Deskundig, structuur en informatie

Dan is het prettig om iemand in te schakelen die deskundig is op het terrein van wat er allemaal geregeld moet worden en wat de verschillende mogelijkheden zijn maar ook deskundig is op het gebied van de emoties die een rol kunnen spelen en ruis kunnen veroorzaken bij het maken van afspraken.

Mediation Groene Hart is gespecialiseerd in scheidingsbemiddeling en kan structuur en informatie bieden over wat er nodig is en hoe dat geregeld kan worden. Daarbij brengt zij haar ruime kennis en ervaring in, zowel over de juridische kanten van een scheiding als over de emotionele processen.                                                                        

Zorgen voor een goede afronding van het huwelijk is heel belangrijk. Wanneer men goed afscheid kan nemen van een leven samen, dan kan ieder daarna weer door op zijn eigen pad. En een omgangsregeling voor de kinderen staat of valt met de omgang tussen de ouders!

Een enkele keer komt het voor dat clienten tijdens de mediationgesprekken tot het inzicht komen dat ze eigenlijk niet uit elkaar willen gaan, wel dat er veranderingen nodig zijn om daadwerkelijk door te kunnen gaan met elkaar. Op hun verzoek wordt dan de mediation stopgezet.


Ouderschapsplan en Scheidingsconvenant

De uiteindelijke afspraken worden, wanneer beiden tevreden zijn, schriftelijk vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Wanneer er minderjarige kinderen zijn, wordt er ook een ouderschapsplan opgesteld. Er wordt prettig samengewerkt met een aantal advocaten die het convenant voor u kan indienen bij de rechtbank maar natuurlijk bent u vrij in uw keuze.